Att vänta leder ingenstans

Vet inte om det är det att jag snart åker hem igen till Belgien som fick mig att laga våfflor mitt i allt. Att jag upptäcker mig själv popsi müsli? För er som inte vet är müsli vad jag lever på i Belgien. Och våfflor ja.. det är Belgien.

Nu vill jag i varjefall njuta av att vara i Finland, göra allt det jag ville få gjort då jag är här. Kom på att jag bara stressat och sprungit fårn ställe till ställe, så nu ägnar jag dagen åt att bara vara. Sitter med ljus, Melissa Horn och våfflor. Nu kom Kira så nu blir det ännu mer våfflor och efter det GG. ;)

Vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här.


Du säger väl till om du vill att jag ska gå..

"Du är stor som en ande
Och gör mig liten som få
Men du får mig att le som ingen annan
Och sjunka lågt och be om mer"

Finland är nice
. Inget har ändrats, men tja, det är väl så det skall vara! Har rätt så fullt upp helatiden, men jag tror jag har hittat min gammeldansklänning nu och imårrn ska ja kryxa av allt annat från min 'to buy' lista då ja ska shoppa me mamsi. Hoppas på en fest-full vks, mysiga dagar med nära och kära och sen får man se hur det blir då man kommer tibaks i Belgia.


såhär ivriga landade vi på helsingfors flygfält i fredags.


Hello people

Började skriva på inlägget för typ 4 timmar sedan, hehe. Pluggar på efter ett mysigt vks, utgång på fre & lörda, degande på dagarna, pizza & film and the usual stuff. På freda eftermiddag var det en massa finlandssvenska politiker eller någå tanter o gubbar som ville tala me oss finlandssvenskar o ta en titt på slottet i våra rum. Några gamla mattlidare var på plats, bl.a Carl Haglund! Jajamän what else.. Jag stortrivs fortfarande!


beställde kladdkaka då vi väntade på andra hehe.. MUMS

på Twins.. men dethär var nog vks före!


Mercredi

Det är officiellt kallt i dethär landet nu. Jag dagdrömmer om min dunjacka och yllestrumpor på samma då jag sitter med halsduken på axlarna och dricker te för att hålla kroppstemperaturen där den skall vara. Har degat hela dan, läser lite franska inför provet imårrn och planerar på att sedan krypa ner i  en varm (!) säng.

Dessutom är jag inte helt lika ivrig på fredagen mer eftersom en viss Akon bestämt sig för att inte dyka upp på Forest National i Bryssel på fredag utan flyttade konseren till december. What am I supposed to do until then liksom?

fördomar om finnar

Alla finnar bär kniv! - Sävlart, vat skall man annars pära? Inse att en hakelpössa para är klumpig och vilka roplem får man inte, när man skall hämta ut pengar på panken.

Alla finnar slåss jämt och ständigt! - Vi låss inte jämt. Vi måste pasta och supa också.

Varför bastar alla finnar? - Varför lösa på duschvatten, när man kan vettas port siten?

Finnar svär hela tiden! - I helvete heller! Perkele är ingen svortom, tet är ett kraftuttryck.

Varför bär alla finnar gummistövlar och träningsoverall? - Man vet altrig om tet pörjar regna på spjuttävlingen.

Alla finnar är bra på backhoppning! - Nej, para tom som inte är bra på hocki, rally, vormel 1 eller långskidor.

Varför emigrerade finnar till Sverige, om det nu är så bra i Finland? - Vi var tvungna att agera, så att vi inte skulle få ett u-land som kranne. Tessutom ville vi tela met av oss våra kunskaper om hocki, mopiltelefoner, tesign, arkitektur...

Finnar dricker bara Koskenkorva! - Inte para, vi tricker Finlandia, KOFF och Lapin Kulta också.

Finnar kan inte blanda groggar! - Jotå! Vegetarian mix: 8 cl Koskenkorva, lägg i ett ärta, låt tra i vyra sekunter, tå port ärtan, drick! White Christmas: 12 cl Koskenkorva och fem troppar tippex.

Är bastu och sauna samma sak? - pastu är för svenskar, nåt tär finnar pyter om...Sauna är tär finnar pastar.


Hehee. Lite sådär smått roligt, man får ju nästan varje dag poängtera att man är finne eller finlandssvensk som en excuse då man gör nått.


Julbalen 2009


The invatation has arrived. C a n t  w a i t. De kommer bli så sjukt! Dessutom är pappa + bröderna på besök den helgen så de blir najs.

mardi



Just another tuesday.. Gick omkring som en zombie hela morgonen/dagen och trodde seriöst jag skulle somna. Slutade vid halv 5 och gjorde ett klokt beslut, ingen kickboxning idag. Iställer blev det en runda i byn, upptäcktsfärd här på slottet och chill förövrigt med god Pitta som middag. En bra dag!

Som vanligt får jag min energi såhär på kvällen, men det är okej nu eftersom jag får sova till kl. 1 imårn. Kärlek. Har stora förhoppningar på veckoslutet som närmar sig, och då blir det banne mig inte nån slapp dag på lördag. Nu ska det festas! Ett par biljetter till A k o n till fredagens konser som borde fiksas imårn värmer mitt hjärta. ♥


GRATTIS


Grattis på födelsedagen syskonen Ahlfors! Love you Linn♥


sometimes goodbye is a second chance

Trots bara 5 timmrs sömn går jag pigg och glad ut från svenska klassen efter ett lyckat föredrag. Ut genom dörren men slänger snabbt en blick på receptionsbordet. Och där stod den. Ett paket adresserat åt mig, fullt med godsaker. Det är sällan man har en sån bra dag som idag! Tack Fia och Roberta!!! ♥


Im calling you at 2 a.m

Är inte ett dugg trött, min dygnsrytm är åt helvete. Jag har inte lust att sova liksom. Kan också bero på att det blev en springtur, i både åska och ösregn. Och då jag säger ösregn menar jag det verkligen, det öser som fan. Det blixtrade och dundrade så man nästan blev rädd men fan vad skönt. Vad gör dethär landet åt människor då alla sportar stup i kvarten? Eller så är det fakta att jag verkligen behöver rensa min hjärna varje dag. Nu skall jag försöka lägga mig så småningom, har ju faktiskt konst om 6 timmar!


BUT I DID

Sov till halv 12 idag vilket var skönt. Fiilisen var bra i typ 10min och sen fick jag typ ryck. Var hungri och skulle äta men maten var så äckllig så jag tappade matlusten. Satt i 1,5h på engelskan och höll på att somna helatiden. Efter det slog jag mitt huvud i en trädbit i biblioteket. Nu väntar jag på mellanmålet och tittar på min 'to do-list' vilken är mycket längre än vad jag klarar av just nu. Jag tror min rökfria vecka tar slut inom si och så 10minuter max.



"But the more I think the less I believe and the more I want you here with me."

 


What a feeling

Stämningen på topp. Efter en ur-skön-bäst-avslappnande löp tur i en konsti skog satt ja mig i köke för att plugga. Dagens saldo är: två skålar jugurt-musli-banan, 4 mackor som en god själ låtit bli att äta på styrelsemöte så de hamnade här i vårt kök, två koppar te och turkisk peppar i mängder. Lägg till lite retard fiilis och en massa skratt, och en massa ogjort arbete. Ångest, men fan vad roligt man kan ha det. Nu ska ja gö nogo rolit. Hihi, fö att ja e retard typ! Visste ni att de finns 5000 buddhister i Finland?♥

Your heart is my sky


Vad är sorg? Sorg är inget illa utan en följd av att man älskar någon. Hur skall man behandla sorg? Vad säger man åt nån som misst en man älskar?

Det viktiga är att man visar att man vet och att man finns där.

En präst var här för att tala med oss om vad som hände i fredags. Tände ljus och talade. Skippade allt predikan-andliga-shit utan höll oss till det väsentliga vilket var bra. Skönt att sitta där alla samlade, det är så fint att alla visar att de bryr sig. Men fyfan säger man bara. All styrka till R & C med familj.


Weekend

Veckoslutet börjar närma sitt slut. Har varit både roligt, sorligt och härligt veckoslut. Lite av allt?

Fredagkväll började bra, slutade lite mindre bra. Lördag dagen var seg, vilade och pluggade och åt typ. På kvällen beställde vi pizza, tittade på typ 6 episodes av Scrubs (älska Scrubs! så jäävla BRA!) och sov efter det i 12h. Vaknade och fattade att vi missat brunchen, sov lite till och kollade på 2 episodes av Scrubs avec chips & choklad. Fattade att klockan var halv 4 och steg upp för att äta mellanmål (mårgonmål) och nu sitter jag här. Mätt, pigg & lycklig.


"ME CANT EAT SOUP!!! ÄÄÄÄÄ"


RSS 2.0